۱۳۹۰ خرداد ۱۴, شنبه

تصاویر آب درمانی و لجن درمانی در کنار دریاچه اورمیه

آبهای شفا دهنده و گل و نمکهای معدنی دریاچه اورمیه فرصتهای گوناگونی از آب درمانی و لجن درمانی را برای درمان انواع بیماریهای رماتیسمی ،پوستی ،زنان و ارائه میکند
 دریاچه اورمیه بدلیل حجم فوق العاده بالای نمک و موارد معدنی آن خالی از حیات می باشد و بدین دلیل آب دریاچه اورمیه (Urmiye Gölü) قدرت شفابخشی و علاج امراض پوستی و رماتیسمی را داراست.همچنین غلظت بالای نمک دریاچه اورمیه این امکان را می دهد که به راحتی درروی آب شناور شده و تمدد اعصاب نمایید بدون آنکه غرق شوید. صنعتی شدن و شهر نشینی به نوبه خود تاثیرات منفی زیادی را بر زندگی مردم گذاشته اند. لذا هم اکنون در بسیاری از کشورهای توسعه یافته از چشمه های آب گرم مستقیما برای معالجه بیماران بعنوان بهترین درمان استفاده می شود.
مشخصات آب در یاچه اورمیه
دریاچه اورمیه بین تقیسمات کشوری کنونی بین دو استان آزربایجان غربی و آزربایجان شرقی تقیسم شده است .آب دریاچه اورمیه بی نهایت شور و میزان نمک محلول در آن دو برابر اقیانوس ها است لذا هیچ ماهی و نرم تنی به جز گونه سخت پوستان در آن زندگی نمی کنند و به همین علت نیز آب آن هیچ وقت یخ نمی زند و از زمانهای قدیم آب دریاچه اورمیه به علت املاحی که دارد مورد توجه بیماران امراض جلدی بوده است.از دوران بسیار قدیم بشر برای حفاظت زخم های خود از خاک رس مرطوب استفاده می کرده است.آب دریاچه اورمیه از دسته ی آبهای کلروره سدیک می باشد بدین لحاظ می توان از آب دریاچه اورمبه در درمان بیماریها استفاده کردآشامیدن آبهای کلروره سدیک غلظت صفرا را پایین می آورد و در نتیجه ترشح صفرا بهتر جریان می یابد. گل دریاچه اورمیه خمیری سیاه رنگ است که دارای خاصیت درمانی می باشد.از گل دریاچه اورمیه می توان در درمان بیماریهایی چون رماتیسم و آرتروز و بیماریهای زنانه و غیره استفاده نمود که طبق آماری که در محل گرفته شده اکثریت قریب به اتقاق مراجعه کنندگان به دریاچه اورمیه از اثرات در مانی گل صحبت و رضایت کاملی از این گل داشته اند.
گل دریاچه اورمیه جزء گلهای کلروره است و گلهای کلروره خاصیت تقویت کننده دارند.بطور کلی از آب و گل و ماسه و هوای دریاچه اورمیه می توان در درمان بیماریها استفاده کرد. هتل بندر شرفخانه در ساحل شمالی دریاچه اورمیه دارای موقعیت منحصر بفرد برای تورهای آب درمانی و لجن درمانی می باشد. مجتمع جهانگردی بندر شرفخانه در زمینی به وسعت ۱۰۰ هزار متر مربع با داشتن یک هتل پنج طبقه با ۵۳ سوئیت یک و دو خوابه با تاسیسات و امکانات رفاهی شامل رستوران،استخرهای سرپوشیده و روباز ،لابی و کافی شاپ و ... مکانی مناسب برای اقامت گردشگران و گذراندن اوقات فراغت خانواده ها می باشد.بندر شرفخانه بزرگترین بندر دریاچه اورمیه و یکی از مراکز مهم گردشگری آزربایجان شرقی در شمال دریاچه ارومیه و در ۷۵ کیلومتری شهر تبریز واقع است و خط آهن سراسری ایران به اروپا و ترکیه از این شهر می گذرد. سالانه هزاران توریست داخلی و خارجی برای شنا و تفریح و دیدن سواحل زیبا به این بندر مسافرت می کنند و هزاران توریست طبی از نقاط مختلف کشور برای درمان بیماریهای پوستی و رماتیسمی و اعصاب و بیماریهای زنان و ... میهمان این شهر هستند. آب و لجن این دریاچه دارای خواص معجزه آسای پزشکی است.
متاسفانه به دلیل روند خشک شدن دریاچه اورمیه گردشگری سلامت دریاچه اورمیه نیز به کلی در معرض نابودی قرار گرفته است. 






































۱۳۹۰ خرداد ۱۲, پنجشنبه

مجموعه تصاویر جدید از پارک ملی دریاچه اورمیه

دریاچه اورمیه (به زبان ترکی = اورمو گولو، Urmiye GÖlü)در منطقهٔ آزربایجان واقع شده‌است. این دریاچه طبق آخرین تقسیمات کشوری، بین دو استان آزربایجان شرقی و آزربایجان غربی تقسیم شده‌است. دریاچهٔ اورمیه، بزرگ‌ترین دریاچهٔ داخلی آزربایجان، ایران و دومین دریاچهٔ آب‌شور دنیا است.آب دریاچه اورمیه بسیار شور بوده و عمدتاً از رودخانه‌های جیغاتی (زرینه‌رود)، تاتائو (سیمینه‌رود)، گدار، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می‌شود.
حوضهٔ آبریز دریاچه اورمیه، ۵۱٬۸۷۶ کیلومتر مربع است که پیرامون ۳٪ مساحت کل کشور را دربر می‌گیرد. این حوضه با داشتن دشت‌هایی مانند دشت تبریز، اورمیه، مراغه، ساووجبولاق (مهاباد)، قوشاچای (میاندوآب)، سولدوز (نقده)، دیلمان، سالماس (سلماس)، خانا (پیرانشهر)، آذرشهر و اشنویه، یکی از کانون‌های ارزشمند فعالیت کشاورزی و دامداری به‌شمار می‌رود.
دریاچه اورمیه بزرگ‌ترین آبگیر دایمی آسیای غربی است. پارک ملی دریاچه اورمیه پس از مرداب انزلی، از جالب‌ترین و نغزترین زیستگاه‌های طبیعی جانوران در ایران به‌شمار می‌رود. در حال حاضر ۲۷ گونه پستاندار، ۲۱۲ گونه پرنده، ۴۱ گونه خزنده، ۷ گونه دوزیست و ۲۶ گونه ماهی حیات وحش دریاچه اورمیه را تشکیل داده‌اند.
آب دریاچهٔ اورمیه بسیار شور و میزان نمک محلول در آن دو برابر اقیانوس‌ها است. به این دلیل، هیچ ماهی و نرم‌تنی به جز گونه‌هایی از سخت‌پوستان در آن زندگی نمی‌کنند و آب آن هیچ‌وقت یخ نمی‌زند. شناکنندگان نیز می‌توانند بر روی آب آن شناور بمانند.
آب دریاچهٔ اورمیه از دستهٔ آب‌های کلروره سدیک می‌باشد و گل دریاچهٔ ارومیه خمیری سیاه‌رنگ و جزو گل‌های کلروره‌ است که دارای خاصیت درمانی برای بیماری‌هایی چون رماتیسم و آرتروز و بیماری‌های زنانه‌است.
دریاچهٔ اورمیه دارای ۱۰۲ جزیره‌است که همهٔ آن‌ها از سوی سازمان یونسکو به عنوان اندوختهٔ طبیعی جهان به ثبت رسیده‌اند. جزیرهٔ اِشک، زیستگاه پرندگان زیبای کوچک، از جمله مرغ آتش و تنجه و همچنین تعدادی گوزن زرد و گوسفند وحشی (قوچ و میش) به آن انتقال داده شده‌اند. برای گشت و گذار در دریاچه اورمیه و جزیره‌های آن می‌توان از دو کشتی سهند و نوح، یا قایق‌های گوناگون در بندر گلمانخانه بهره گرفت
خشکانیدن دریاچه اورمیه
دریاچه اورمیه در خطر خشک شدن کامل قراردارد و طی ۱۳ سال گذشته ۶ متر کاهش سطح داشته‌است. اختصاص ۹۰٪ منابع آبی منطقه به بخش کشاورزی، افزایش سدها،  تبخیر زیاد در پی گرم شدن هوا و برداشت غیرمجاز از آب‌های زیرزمینی در پی حفر چاه از دلایل خشک شدن دریاچه اورمیه می‌باشند. کارشناسان ابراز داشته‌اند در صورت خشک شدن دریاچه اورمیه هوای معتدل منطقه تبدیل به هوای گرمسیری با بادهای نمکی خواهد شد و زیست محیط منطقه را تغییر خواهد داد. در اعتراض به خشک شدن دریاچه در فروردین سال ۱۳۹۰ اعتراضی صورت گرفت.
منبع عکس ها: اسفندیار عسگر خانی و مهرداد تبریزی